skala na poti motivacija

Zgodba o skali na cesti. Jo poznate?

Pa vi? Prepoznate priložnosti, ki vam jih na pot prinaša življenje?

Vsakič, ko mi mojo pot prečka izziv, se spomnim na zgodbo o skali na cesti. Ta pravi, da je pred davnimi leti kralj zaukazal, da postavijo veliko skalo na sredino ceste z namenom, da bi kralj videl ali se bo kdo dejansko potrudil in jo tudi odstranil.

Veliko ljudi je prišlo mimo, tudi zelo vplivni in bogati a prav nihče si ni vzel časa in se potrudil, da bi skalo/oviro tudi umaknil iz ceste. Še več, raje so se pritoževali nad kraljem kako slab gospodar je in kako slabo skrbi za njihove ceste.

Vse dokler ni prišel kmet z velikim košem zelenjave in sadja. Ustavil se je, odložil svoj tovor in se lotil odstranjevanja skale. Veliko truda je bilo potrebnega in veliko znoja je preteklo, da je skalo tudi odstranil.

In ko mu je uspelo je na kraju, kjer je ležala skala zagledal mošnjo polno zlata in cekinov s priloženim sporočilom kralja. »Nagrada pripada tistemu, ki bo odstranil skalo.«

Ja, že res da gre za zgodbo, ampak meni je prav ta zgodba velikokrat navdih, da naredim nekaj kar drugače ne bi. Vedno se vprašam; Kaj pa če? Kaj pa če me prav za to oviro, tem izzivom čaka največja rast in posledično nagrada mojega življenja?

Kdaj vse mi pride prav?

  • Kadar z nečim odlašam že dolgo časa a se dnevno spomnim, da bi bilo potrebno narediti.
  • Kadar me je nečesa strah? Se počutim negotovo? Ne vem, če bom stvari ali dejanju kos?
  • Kadar gre za nekaj novega, meni nepoznanega?
  • Kadar vidim pri neki stvari polno ovir in se mi v glavi začnejo oglašati izgovori, s prstom pa bi najraje pokazala na nekoga drugega?
  • Pa še kaj bi se našlo …

In takrat se spomnim na ZGODBO O SKALI. Bom to vzela, kot oviro in s tem pridobila možnost za 101 izgovor kaj vse in kdo bi se moral spremeniti, da bo zame bolje ali bom to vzela, kot

PRILOŽNOST ZA RAST IN BITI MALO BOLJŠA 😉 ?!?

Pa vi, kako se vi soočate z različnimi izzivi (oz. skalami na cesti) v vašem življenju? Bo lažje, če nanje pogledate kot na priložnosti, ki vam jih ponuja življenje. Vem, da ni vedno lahko, je pa zato nagrada, ki sledi toliko slajša.

Dnevno mi lahko sledite tudi na moji Facebook strani!