torta prehranskega coachinga

Čoko – poletna torta

torta prehranskega coachinga
 1,50 šalčke pirine moke
 1,50 žličke pecilnega praška
 1 mala žlička vanilije
 1 mala žlička solnega cveta
  šalčke kokosovega sladkorja
 2 žlici pravega kakava
 2 jajci
 1 šalčka mandljevega mleka
 6 žlic stopljenega kokosovega olja
1

Suhe sestavine zmešamo v posebni posodi:
pirina moka, pecilni prašek, vanilija, solni cvet.

2

V mešalnik stresemo 2/3 šalčke kokosovega sladkorja (lahko tudi šalčko namočenih datljev), primešamo dve žlici pravega kakava, dodamo dve jajci (za vegansko verzijo nadomestimo z lanenimi ali chia semeni), prilijemo šalčko mandljevega mleka in 6 žlic stopljenega kokosovega olja (lahko nadomestite s kokosovim mlekom). Vse sestavine dobro zmešamo in jih prelijemo k suhim sestavinam.

3

Odlično je, da z metlico počasi vmešate vse sestavine na način, da bo zmes čim bolj rahla. Nato zmes prelijemo v pekač obložen s peki papirjem.

4

V ogreto pečico na 180 stopinj prvo za 10 min in nato nadaljnjih 40-50 min pecite še na nekje 160 stopinj. Pomembno, da ob robovih biskvit malo odstopi.

5

Nato pa po želji torto obložite s sadjem ali sadno kremo. Lahko tudi z domačo nutelo (recept sledi).
Sadno kremo zmiksajte iz marelic, datljev in riževega mleka in takoj polijte še čez vroč biskvit. Pred serviranjem pa torto obložite še z svežimi breskvami. Odlične so tudi jagode, marelice oz. vam ljubo sadje.

6

Ponudite s kepico domačega sladoleda ali pa dodajte žlico grškega jogurta, ki ga pomešate s sadjem.

Ingredients

 1,50 šalčke pirine moke
 1,50 žličke pecilnega praška
 1 mala žlička vanilije
 1 mala žlička solnega cveta
  šalčke kokosovega sladkorja
 2 žlici pravega kakava
 2 jajci
 1 šalčka mandljevega mleka
 6 žlic stopljenega kokosovega olja

Directions

1

Suhe sestavine zmešamo v posebni posodi:
pirina moka, pecilni prašek, vanilija, solni cvet.

2

V mešalnik stresemo 2/3 šalčke kokosovega sladkorja (lahko tudi šalčko namočenih datljev), primešamo dve žlici pravega kakava, dodamo dve jajci (za vegansko verzijo nadomestimo z lanenimi ali chia semeni), prilijemo šalčko mandljevega mleka in 6 žlic stopljenega kokosovega olja (lahko nadomestite s kokosovim mlekom). Vse sestavine dobro zmešamo in jih prelijemo k suhim sestavinam.

3

Odlično je, da z metlico počasi vmešate vse sestavine na način, da bo zmes čim bolj rahla. Nato zmes prelijemo v pekač obložen s peki papirjem.

4

V ogreto pečico na 180 stopinj prvo za 10 min in nato nadaljnjih 40-50 min pecite še na nekje 160 stopinj. Pomembno, da ob robovih biskvit malo odstopi.

5

Nato pa po želji torto obložite s sadjem ali sadno kremo. Lahko tudi z domačo nutelo (recept sledi).
Sadno kremo zmiksajte iz marelic, datljev in riževega mleka in takoj polijte še čez vroč biskvit. Pred serviranjem pa torto obložite še z svežimi breskvami. Odlične so tudi jagode, marelice oz. vam ljubo sadje.

6

Ponudite s kepico domačega sladoleda ali pa dodajte žlico grškega jogurta, ki ga pomešate s sadjem.

Čoko – poletna torta