domača nutela z zdravimi sestavinami

Domača nutela

domača nutela z zdravimi sestavinami
 2 skodelici praženih in olupljenih lešnikov
 datlji brez koščic
 ½ skodelice kokosovega mleka
 2 zvrhani žlici 100% kakava
1

Potrebovali boste 2 skodelici praženih in olupljenih lešnikov. Pazite, da jih ne zažgete. Lepo morajo zadišati, rahlo porjaveti in bo čisto dovolj.

2

V skodelico dajte datlje brez koščic (pazite, da so naravni in brez dodanih glukoznih sirupov – berite sestavine, ker se velikokrat težko opazi). Prelijte jih s toplo vodo in pustite vsaj dve uri, da se namočijo.

3

Polovico skodelice kokosovega mleka. Zopet vas opozorim, da kupite res kvalitetnega. Berite sestavine, ker se sedaj vse sorte že prodaja pod imenom kokosovo mleko.

4

Potrebovali boste še ca. 2 zvrhani žlici 100% kakava. Po želji lahko dodate tudi malo burbonske vanilije in kako malo zrnce solnega cveta (ni pa nujno).

5

Za bolj sladkosnede lahko dodate še kakšno žlico kokosovega sladkorja, če vam bo slučajno namaz premalo sladek.

6

Vse skupaj dobro premiksajte. V kolikor se vam zgodi, da bo zmes preredka, dodajte žlico chia semen ali še malo prepraženih lešnikov in ponovno zmiksajte v mešalniku.

Ingredients

 2 skodelici praženih in olupljenih lešnikov
 datlji brez koščic
 ½ skodelice kokosovega mleka
 2 zvrhani žlici 100% kakava

Directions

1

Potrebovali boste 2 skodelici praženih in olupljenih lešnikov. Pazite, da jih ne zažgete. Lepo morajo zadišati, rahlo porjaveti in bo čisto dovolj.

2

V skodelico dajte datlje brez koščic (pazite, da so naravni in brez dodanih glukoznih sirupov – berite sestavine, ker se velikokrat težko opazi). Prelijte jih s toplo vodo in pustite vsaj dve uri, da se namočijo.

3

Polovico skodelice kokosovega mleka. Zopet vas opozorim, da kupite res kvalitetnega. Berite sestavine, ker se sedaj vse sorte že prodaja pod imenom kokosovo mleko.

4

Potrebovali boste še ca. 2 zvrhani žlici 100% kakava. Po želji lahko dodate tudi malo burbonske vanilije in kako malo zrnce solnega cveta (ni pa nujno).

5

Za bolj sladkosnede lahko dodate še kakšno žlico kokosovega sladkorja, če vam bo slučajno namaz premalo sladek.

6

Vse skupaj dobro premiksajte. V kolikor se vam zgodi, da bo zmes preredka, dodajte žlico chia semen ali še malo prepraženih lešnikov in ponovno zmiksajte v mešalniku.

Domača nutela