
Potrebovali boste 2 skodelici praženih in olupljenih lešnikov. Pazite, da jih ne zažgete. Lepo morajo zadišati, rahlo porjaveti in bo čisto dovolj.
V skodelico dajte datlje brez koščic (pazite, da so naravni in brez dodanih glukoznih sirupov – berite sestavine, ker se velikokrat težko opazi). Prelijte jih s toplo vodo in pustite vsaj dve uri, da se namočijo.
Polovico skodelice kokosovega mleka. Zopet vas opozorim, da kupite res kvalitetnega. Berite sestavine, ker se sedaj vse sorte že prodaja pod imenom kokosovo mleko.
Potrebovali boste še ca. 2 zvrhani žlici 100% kakava. Po želji lahko dodate tudi malo burbonske vanilije in kako malo zrnce solnega cveta (ni pa nujno).
Za bolj sladkosnede lahko dodate še kakšno žlico kokosovega sladkorja, če vam bo slučajno namaz premalo sladek.
Vse skupaj dobro premiksajte. V kolikor se vam zgodi, da bo zmes preredka, dodajte žlico chia semen ali še malo prepraženih lešnikov in ponovno zmiksajte v mešalniku.
Ingredients
Directions
Potrebovali boste 2 skodelici praženih in olupljenih lešnikov. Pazite, da jih ne zažgete. Lepo morajo zadišati, rahlo porjaveti in bo čisto dovolj.
V skodelico dajte datlje brez koščic (pazite, da so naravni in brez dodanih glukoznih sirupov – berite sestavine, ker se velikokrat težko opazi). Prelijte jih s toplo vodo in pustite vsaj dve uri, da se namočijo.
Polovico skodelice kokosovega mleka. Zopet vas opozorim, da kupite res kvalitetnega. Berite sestavine, ker se sedaj vse sorte že prodaja pod imenom kokosovo mleko.
Potrebovali boste še ca. 2 zvrhani žlici 100% kakava. Po želji lahko dodate tudi malo burbonske vanilije in kako malo zrnce solnega cveta (ni pa nujno).
Za bolj sladkosnede lahko dodate še kakšno žlico kokosovega sladkorja, če vam bo slučajno namaz premalo sladek.
Vse skupaj dobro premiksajte. V kolikor se vam zgodi, da bo zmes preredka, dodajte žlico chia semen ali še malo prepraženih lešnikov in ponovno zmiksajte v mešalniku.