čorba z rižem in lečo za zdravo življenje

Popolna čorbica

čorba z rižem in lečo za zdravo življenje
 100 g rjavega/rdečega riža
 100 g zelene leče
 ½ žličke semen kumine
 ½ žličke gorčičnih semen
 ½ žličke sveže nastrganega ingverja
 ¼ žličke kurkume
 ¼ žličke morske soli
 1 žlico kakovostnega olja
 narezano svežo zelenjavo (najboljša je … ne boste verjeli 😉 …zeleno listnata)
 voda
1

Lečo operite in odcedite ter jo skupaj z rižem namočite čez noč ali vsaj za nekaj ur.

2

Na kakovostnem olju ali malo vode na hitro popražite vse naštete sestavine, dodajte namočeno lečo in riž ter malce soli.

3

Ko mešanica zavre, jo na šibkem ognju kuhajte še približno 20 minut. Po potrebi dodajte nekaj vode, jed pa naj pred uživanjem še malo postoji.

4

Narezano svežo listnato zelenjavo dodamo, ko je jed kuhana in počakamo toliko, da ovene. Tako zelenjava ohrani vse hranilne snovi.

Ingredients

 100 g rjavega/rdečega riža
 100 g zelene leče
 ½ žličke semen kumine
 ½ žličke gorčičnih semen
 ½ žličke sveže nastrganega ingverja
 ¼ žličke kurkume
 ¼ žličke morske soli
 1 žlico kakovostnega olja
 narezano svežo zelenjavo (najboljša je … ne boste verjeli 😉 …zeleno listnata)
 voda

Directions

1

Lečo operite in odcedite ter jo skupaj z rižem namočite čez noč ali vsaj za nekaj ur.

2

Na kakovostnem olju ali malo vode na hitro popražite vse naštete sestavine, dodajte namočeno lečo in riž ter malce soli.

3

Ko mešanica zavre, jo na šibkem ognju kuhajte še približno 20 minut. Po potrebi dodajte nekaj vode, jed pa naj pred uživanjem še malo postoji.

4

Narezano svežo listnato zelenjavo dodamo, ko je jed kuhana in počakamo toliko, da ovene. Tako zelenjava ohrani vse hranilne snovi.

Popolna čorbica