
Lečo operite in odcedite ter jo skupaj z rižem namočite čez noč ali vsaj za nekaj ur.
Na kakovostnem olju ali malo vode na hitro popražite vse naštete sestavine, dodajte namočeno lečo in riž ter malce soli.
Ko mešanica zavre, jo na šibkem ognju kuhajte še približno 20 minut. Po potrebi dodajte nekaj vode, jed pa naj pred uživanjem še malo postoji.
Narezano svežo listnato zelenjavo dodamo, ko je jed kuhana in počakamo toliko, da ovene. Tako zelenjava ohrani vse hranilne snovi.
Ingredients
Directions
Lečo operite in odcedite ter jo skupaj z rižem namočite čez noč ali vsaj za nekaj ur.
Na kakovostnem olju ali malo vode na hitro popražite vse naštete sestavine, dodajte namočeno lečo in riž ter malce soli.
Ko mešanica zavre, jo na šibkem ognju kuhajte še približno 20 minut. Po potrebi dodajte nekaj vode, jed pa naj pred uživanjem še malo postoji.
Narezano svežo listnato zelenjavo dodamo, ko je jed kuhana in počakamo toliko, da ovene. Tako zelenjava ohrani vse hranilne snovi.