kruh brez kvasa v rdečem pladnju iz pečice

Ta brzinski »kruh brez kvasa«

kruh brez kvasa v rdečem pladnju iz pečice
 500 g moke po želji (naj bo iz celega zrnja in čim bolj kvalitetna)
 500 ml mineralne vode
 1 čajna žlička soli (Solni cvet)
 1 vrečka vinskega kamna
1

Vse sestavine zmešamo z vilico v večji posodi. Jaz v posodo prvo stresem moko, dodam žličko soli in premešam.

2

Nato naredim jamico v sredini in vanjo stresem vinski kamen ter počasi dodajam vodo in mešam vse dokler ne dobim mase, ki je podobno gosta, kot za kak kolač.

3

Nato z maso v pekač (obložen s peki papirjem) ali v modelčke za mafine, če želite manjše kruhke. Približno 30 min pečem na 220 stopinj in nato še približno 15 min na 180 stopinj (v kolikor pečem štručko ali hlebček). Mafni rabijo manj časa.

4

Kruh ohladite zavit v kuhinjsko krpo.
Del ga potem narežem na kose in spravim v zamrzovalno skrinjo.

Ingredients

 500 g moke po želji (naj bo iz celega zrnja in čim bolj kvalitetna)
 500 ml mineralne vode
 1 čajna žlička soli (Solni cvet)
 1 vrečka vinskega kamna

Directions

1

Vse sestavine zmešamo z vilico v večji posodi. Jaz v posodo prvo stresem moko, dodam žličko soli in premešam.

2

Nato naredim jamico v sredini in vanjo stresem vinski kamen ter počasi dodajam vodo in mešam vse dokler ne dobim mase, ki je podobno gosta, kot za kak kolač.

3

Nato z maso v pekač (obložen s peki papirjem) ali v modelčke za mafine, če želite manjše kruhke. Približno 30 min pečem na 220 stopinj in nato še približno 15 min na 180 stopinj (v kolikor pečem štručko ali hlebček). Mafni rabijo manj časa.

4

Kruh ohladite zavit v kuhinjsko krpo.
Del ga potem narežem na kose in spravim v zamrzovalno skrinjo.

Ta brzinski »kruh brez kvasa«