
Testo najraje naredim sama in to iz 2/3 brezglutenske moke in 1/3 pirine polnovredne moke, zraven pa zamešam še žlico mletih lanenih semen.
Kvas raztopim v topli vodi, kateri dodam malo žličko sladkorja.
Moke dobro premešam, dodam malo žličko soli in zopet dobro premešam. Naredim jamico in vanjo vlijem raztopljen kvas. Malo premešam in počasi dolivam mineralno vodo in testo nežno stepam (da pride čim bolj puhasto in rahlo).
Nakoncu testo pregnetem še z rokami, ca. 10 min. Oblikujem hlebček in ga povrhu premažem z oljčnim oljem in pustim urico ali dve počivati (malo odvisno koliko se mi mudi in koliko smo že lačni ). Sem tudi že naredila pizzo brez vzhajanja testa in je bilo čisto ok. Morda je prišlo testo malo manj rahlo. Je pa zato bolj hrustalo, kar pa tudi ni slabo.
Ingredients
Directions
Testo najraje naredim sama in to iz 2/3 brezglutenske moke in 1/3 pirine polnovredne moke, zraven pa zamešam še žlico mletih lanenih semen.
Kvas raztopim v topli vodi, kateri dodam malo žličko sladkorja.
Moke dobro premešam, dodam malo žličko soli in zopet dobro premešam. Naredim jamico in vanjo vlijem raztopljen kvas. Malo premešam in počasi dolivam mineralno vodo in testo nežno stepam (da pride čim bolj puhasto in rahlo).
Nakoncu testo pregnetem še z rokami, ca. 10 min. Oblikujem hlebček in ga povrhu premažem z oljčnim oljem in pustim urico ali dve počivati (malo odvisno koliko se mi mudi in koliko smo že lačni ). Sem tudi že naredila pizzo brez vzhajanja testa in je bilo čisto ok. Morda je prišlo testo malo manj rahlo. Je pa zato bolj hrustalo, kar pa tudi ni slabo.