tiramisu za na pot v kozarčku

Tiramisu »TO GO«

tiramisu za na pot v kozarčku
 2 banani
 Kokosova smetana za stepanje
 Kokosov sladkor – po želji (odvisno kako sladek tiramisu si želite), lahko nadomestite tudi z namočenimi datlji in jih nato dobro zmiksate
 Sojin "jogurt" velik – naj bo ekološki
 Svilnat tofu – naj bo ekološki
 100 % presni kakav
 Polnovredni keksi (za tiste, ki se izmikate glutenu, obstajajo tudi brez glutena)
 Prava vanilija – mali ščep za aromo
 Prava turška kava
 Rum in malček Maraskino likerja, če ga le imate pri roki
1

Kremo za tiramisu zmiksamo iz banan, tofuja, sojinega jogurta, kokosove smetane, datljev (ali kokosov sladkor) in malega ščepa prave vanilije za aromo.

2

Kavo skuhajte in ohladite. V ohlajeno primešajte rum in maraskino. Poskusite, da bo vsega ravno prav.

3

Na dno kozarčka nadrobite piškotke in jih malo pokaplajte s kavno mešanico. Nato posujte s kakavom. Nato pride krema. In postopek ponavljate oz. si sestavite tiramisu čisto po želji.

4

Zaključite pa vedno s presnim kakavom čisto na vrhu.

5

Pa ne pozabite, da kljub temu, da smo ta tiramisu malo sfrizirali, vseeno ne bo dobro, da ga pojemo in nato za cel dan obsedimo. Ipaq je to TIRAMISU TO GO ;).

Ingredients

 2 banani
 Kokosova smetana za stepanje
 Kokosov sladkor – po želji (odvisno kako sladek tiramisu si želite), lahko nadomestite tudi z namočenimi datlji in jih nato dobro zmiksate
 Sojin "jogurt" velik – naj bo ekološki
 Svilnat tofu – naj bo ekološki
 100 % presni kakav
 Polnovredni keksi (za tiste, ki se izmikate glutenu, obstajajo tudi brez glutena)
 Prava vanilija – mali ščep za aromo
 Prava turška kava
 Rum in malček Maraskino likerja, če ga le imate pri roki

Directions

1

Kremo za tiramisu zmiksamo iz banan, tofuja, sojinega jogurta, kokosove smetane, datljev (ali kokosov sladkor) in malega ščepa prave vanilije za aromo.

2

Kavo skuhajte in ohladite. V ohlajeno primešajte rum in maraskino. Poskusite, da bo vsega ravno prav.

3

Na dno kozarčka nadrobite piškotke in jih malo pokaplajte s kavno mešanico. Nato posujte s kakavom. Nato pride krema. In postopek ponavljate oz. si sestavite tiramisu čisto po želji.

4

Zaključite pa vedno s presnim kakavom čisto na vrhu.

5

Pa ne pozabite, da kljub temu, da smo ta tiramisu malo sfrizirali, vseeno ne bo dobro, da ga pojemo in nato za cel dan obsedimo. Ipaq je to TIRAMISU TO GO ;).

Tiramisu »TO GO«