zelenjavna juha za dobro počutje

Zelenjavna župca

zelenjavna juha za dobro počutje
1

Tale župca bo pognala kri po žilah in spodila vse toksine iz vašega telesa. Zato naj bo res čim večkrat na vašem jedilniku. Predvsem top za večerje ali popoldansko malico.
Odlična je tudi za odganjanje senenega nahoda.

V skledi na malo vode popražimo čebulo. Lahko tudi por ali oboje.

2

Nato dodamo narezan ohrovt (lahko tudi zelje), dodamo narezan srednje velik gomolj zelene, na koncke narezane tri večje krompirje, dva korenčka, tri pesti graha (v kolikor nimate svežega, je iz zamrzovalnika še najboljša opcija) in stebelno zeleno.

3

Malo podušimo in nato dodamo za en centimeter naribanega ingverja in dve žlici kokosove moke, malo žličko kurkume ter ščep kajenskega popra. Dva stroka sesekljanega česna in pustimo le toliko, da zadiši.

4

Nato zalijemo z vodo. Kuhamo ca 15 min (malo odvisno od krompirja). Zadnjih pet min dodamo še brokoli, solni cvet, timijan in poper.

5

Na krožniku postrežemo z zajetnim kupčkom sesekljanega peteršilja in koriandra (če ga ne marate pač izpustite).

Ingredients

Directions

1

Tale župca bo pognala kri po žilah in spodila vse toksine iz vašega telesa. Zato naj bo res čim večkrat na vašem jedilniku. Predvsem top za večerje ali popoldansko malico.
Odlična je tudi za odganjanje senenega nahoda.

V skledi na malo vode popražimo čebulo. Lahko tudi por ali oboje.

2

Nato dodamo narezan ohrovt (lahko tudi zelje), dodamo narezan srednje velik gomolj zelene, na koncke narezane tri večje krompirje, dva korenčka, tri pesti graha (v kolikor nimate svežega, je iz zamrzovalnika še najboljša opcija) in stebelno zeleno.

3

Malo podušimo in nato dodamo za en centimeter naribanega ingverja in dve žlici kokosove moke, malo žličko kurkume ter ščep kajenskega popra. Dva stroka sesekljanega česna in pustimo le toliko, da zadiši.

4

Nato zalijemo z vodo. Kuhamo ca 15 min (malo odvisno od krompirja). Zadnjih pet min dodamo še brokoli, solni cvet, timijan in poper.

5

Na krožniku postrežemo z zajetnim kupčkom sesekljanega peteršilja in koriandra (če ga ne marate pač izpustite).

Zelenjavna župca